Persoonlijke instellingen

Williams R.

Uit Tuencyclopedie

Share/Save/Bookmark
Titel: Prof. Rosalind Williams Jaar: 2011 Foto: Bart van Overbeeke

De Amerikaanse techniekhistorica professor Rosalind Williams ontvangt een eredoctoraat voor haar prestaties op het vlak van de techniekgeschiedenis. Williams is als hoogleraar verbonden aan het prestigieuze Massachusetts Institute of Technology (MIT).

De techniekhistorica onderzoekt de wording van een door techniek gedomineerde leefomgeving. In haar werk legt ze de constante wisselwerking tussen maatschappij, wetenschap en techniek bloot. Williams maakt zichtbaar welke waarden en overtuigingen verbonden zijn aan de ontwikkeling van verschillende technologieën en de invloed daarvan op maatschappelijke debatten. Zij maakt daarbij gebruik van niet alledaags bronnenmateriaal, zoals literatuur.

Op vrijdag 29 april 2011 verzorgt professor Williams een Engelstalige lezing voor ECIS (Eindhoven Centre for Innovation Studies). Zij gaat tijdens de lezing in op het boek ‘Beyond the end of the World: Water, romance, and human empire’ waaraan ze momenteel werkt. De lezing is in het IPO-gebouw en de bijeenkomst start om 12.45 uur.

bron:cursor 23 april 2011