Persoonlijke instellingen

Bidbook

Uit Tuencyclopedie

Share/Save/Bookmark
(Doorverwezen vanaf Gebruiker:Egeelen)

'Bidbook': Het Rapport betreffende de vestiging van een Technische Hogeschool te Eindhoven

Eindhoven is in de jaren na de Tweede Wereldoorlog een serieuze kandidaat voor de vestiging van de 2e Technische Hogeschool in Nederland. Die nieuwe TH moet helpen om de vele ingenieurs op te leiden die nodig zijn in de tijd van de wederopbouw. Maar er zijn meer kandidaten. Onder meer Den Bosch, Arnhem, Heerlen en Enschede mengen zich in de competitie om de nieuwe onderwijsinstelling te mogen huisvesten.

Om de kandidatuur kracht bij te zetten stelt de gemeente Eindhoven een informatiepakket samen waar de argumenten voor vestiging van de TH in naar voren worden gebracht. Het ‘Rapport betreffende de Vestiging van een Technische Hogeschool te Eindhoven’. Het bevat kaarten, documentatie, statistisch materiaal en vele foto’s die Eindhoven neerzetten als een moderne, technische en leefbare stad met een ruim cultureel aanbod. Het exemplar van het bidbook dat vele jaren is beheerd door het IEC is in 2018 overgedragen aan het Brabants Historisch Informatiecentrum in Den Bosch.

Titel: Het Eindhovense 'Bidbook' voor het verwerven van de 2e Nederlandse TH, samengesteld eind jaren veertig Jaar: ca. 1948 Foto: Erik Geelen
Titel: Plattegrond uit het rapport met een eerste schets van de geplande campus Jaar: ca. 1948 Foto: Frank Malipaard